ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΗΝΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΪΟΥ

    Κατά τη διάρκεια των μηνών Απριλίου και Μαΐου το Κέντρο Πρόληψης ¨Ίριδα¨  συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά από δράσεις του.

    Συγκεκριμένα, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της ομάδας γονέων με στόχο την εμψύχωση τους στο γονεϊκό ρόλο και την προσωπική τους ανάπτυξη.
    Επιπρόσθετα, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική περίοδο η ομάδα δασκάλων που στόχευε σε θέματα προσωπικής διεργασίας(επικοινωνία, αυτοεικόνα-αυτοεκτίμηση) μα και συνολικότερης ενδυνάμωσης του ρόλου τους.

  Αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις, βιωματικού και δημιουργικού χαρακτήρα, της ομάδας εφήβων-νέων με απώτερο στόχο την κυκλοφορία της ετήσιας εφημερίδας τους ¨Μια ζωή στο μίξερ ¨, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, με την πλούσια δραστηριότητα των παιδιών για όλη αυτή την περίοδο.
   Ακόμη, ολοκληρώθηκε η παρέμβαση που αφορούσε στη Στέγη Ανηλίκων και στόχευε στην ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Οι αξιολογήσεις τους ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και κινητοποιητικές για τη συνέχεια της παρέμβασης μας την επόμενη σχολική περίοδο.

    Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας και δικτύωσης με φορείς της τοπικής κοινότητας συνδιοργανώθηκε με τον Α.Γ.Σ ¨ Ανατολή ¨ Ν. Ιωνίας ημερίδα στίβου, προωθώντας μηνύματα πρόληψης και ενισχύοντας ένα μοντέλο υγιούς ζωής, μέσα από τον αθλητισμό, αντιστεκόμενοι στις εξαρτήσεις των καιρών μας.
    Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης μας, το Κέντρο Πρόληψης, έδωσε το παρόν στην καθιερωμένη ετήσια διημερίδα των Κέντρων Πρόληψης μα και σε συνέδριο που αφορούσε σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

 Τέλος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ψυχολογικής στήριξης ατομικού και οικογενειακού χαρακτήρα.