ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ16/12/2011
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΙΡΙΔΑ».

Πριγκηποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 142 31
Τηλ: 210 2715660, 210 2715379, 210 2798380.
Φαξ: 210 2715855 To Kέντρο Πρόληψης ¨΄Ιριδα¨ με γνώμονα την ουσία της πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας που στις μέρες φαίνεται να λαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερης σημασίας, προχωρά για μια ακόμη χρονιά στις δράσεις του που αφορούν σε παιδιά, γονείς  και εκπαιδευτικούς.
 Συγκεκριμένα, κατόπιν πρωτοβουλίας των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας ξεκίνησε ομάδα γονέων στο χώρο του σχολείου με βασικό της θεματικό άξονα την επικοινωνία στην οικογένεια .
 Σε συνέχεια, επίσης, των δυο προηγούμενων ετών προχωρά στην εβδομαδιαία παρέμβαση ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα, ανάπτυξης δεξιοτήτων, έκφρασης συναισθημάτων στη Στέγη Ανηλίκων Περισσού.
 Επιπρόσθετα, κατόπιν αιτημάτων γονέων  και εκπαιδευτικών, έχει πραγματοποιήσει  ομιλία στο 3ο  Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας με θέμα ¨ Μεγαλώνοντας Εφήβους σε περιόδους Κρίσης ¨ και  διήμερη παρέμβαση στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας με θέμα το ρόλο του εκπαιδευτικού.
 Σε πλαίσιο σχεδιασμού, ακόμη, βρίσκεται η ομάδα εφήβων του Κέντρου καθώς και η έναρξη νέου κύκλου της ομάδας εκπαιδευτικών Α’ Βαθμίδας που είχε ξεκινήσει από πέρυσι.
 Το Κ. Π. ¨ Ίριδα¨ σταθερά και σε αυξανόμενη συχνότητα, πραγματοποιεί συναντήσεις  στήριξης σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.
 Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στα τηλέφωνα 2102715660 και 2102715379.

Καλές γιορτές σε όλους!


Πρόεδρος Δ.Σ. ¨ Ίριδα¨

Κολμανιώτης Ιωάννης,
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Νέας ΙωνίαςΚάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.
Λίγα λόγια για το Κέντρο Πρόληψης
Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ¨ Ίριδα¨ είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και τοπικών φορέων και του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (Ο.ΚΑ.ΝΑ) ,ο οποίος φέρει και την επιστημονική του εποπτεία. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.
  Βασικός στόχος του Κέντρου Πρόληψης ¨ Ίριδα ¨ είναι η δράση στην κοινότητα για την ενημέρωση και εκπαίδευση συγκεκριμένων ομάδων, όπως οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι νέοι μα και το ευρύτερο κοινό, σε νέες δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών όπως η κατάχρηση ουσιών, η βίαιη συμπεριφορά, η απομόνωση, η παραβατικότητα, η συναισθηματική απόσυρση.
  Συγκεκριμένα το Κέντρο Πρόληψης δραστηριοποιείται στα παρακάτω :

Ομάδες Γονέων

·    Σεμινάρια ενημερωτικού χαρακτήρα και ευαισθητοποίησης.
·    Δημιουργία ομάδων γονέων
·    Ατομική συμβουλευτική σε γονείς που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή επικίνδυνης συμπεριφοράς στην οικογένειά τους.

Ομάδες Εκπαιδευτικών

·    Σεμινάρια που καταρτίζουν σε δεξιότητες, όπως η επίλυση συγκρούσεων, οι αρχές επικοινωνίας, η δυναμική ομάδας, η διαχείριση άγχους εκπαιδευτικού, κ.α.
·    Εκπαιδευτικά υλικά που καταρτίζουν σε τρόπους ανάπτυξης συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, όπως η ικανότητα αναγνώρισης συναισθημάτων, η κοινωνικότητα, η συνεργασία κ.λ.π. , καθώς και στην έννοια της εξάρτησης και των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ομάδες παιδιών-εφήβων-νέων, όπου δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες:

·    Να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά.
·    Να συζητήσουν με τους συνομηλίκους τους για τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα τους και να προβληματιστούν σχετικά με τη διαφορετικότητα και ομοιότητα μεταξύ τους.
·    Να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας και να ενημερωθούν για θέματα που τους αφορούν όπως, το σώμα τους, οι εξαρτησιογόνες ουσίες κ.α.

Ενημέρωση της Τοπικής Κοινότητας

·    Συνεργασία με άλλους φορείς(αθλητικούς-πολιτιστικούς συλλόγους κ.α) με στόχο την κοινή παρέμβαση στην τοπική κοινωνία και την αλληλοσυμπλήρωση σε θέματα ενημέρωσης.
·    Διοργάνωση ημερίδων-σεμιναρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.
·    Υπεύθυνη πληροφόρηση για θέματα χρήσης και εξάρτησης από ψυχότροπες ουσίες.
·    Υποδοχή αιτημάτων βοήθειας : ατομικές συναντήσεις, παροχή υποστήριξης, παραπομπή σε θεραπευτικές δομές ατόμων που απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης.
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΙΒΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ  «ΙΩΝΙΚΑ 2011»
ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΠΒ΄- ΠΚΒ΄ (Β΄ ΦΑΣΗ)
    Ο Α.Γ.Σ.  «ΑΝΑΤΟΛΗ»  Ν. Ιωνίας και το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νέας Ιωνίας  «ΙΡΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), μετά από έγκριση της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολ. Αττικής, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, ημερίδα στίβου, με την επωνυμία «ΙΩΝΙΚΑ 2011».
    Στόχος της ημερίδας είναι η διάδοση του Κλασικού Αθλητισμού, ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και ανάπτυξης και ως τρόπου Πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων δύσκολων συμπεριφορών που μπορεί να προκύψουν στη ζωή των νέων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:

Σάββατο 28 Μαΐου 2011, απόγευμα, ώρα 16.00 – 21.30, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, (Λεωφ. Εθνικής Αντίστασης, Ν. Ιωνία).
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΠΠΒ΄  και ΠΚΒ΄(1998-1999)
60 μ., 150 μ., άλμα σε μήκος, σφαιροβολία

ΠΠΑ΄ (1996 – 1997)

80 μ., 150 μ., 300 μ., 600 μ.,  άλμα  σε μήκος, σφαιροβολία

ΠΚΑ΄ (1996 – 1997)

80 μ., 150 μ., 300 μ., 600 μ., άλμα σε μήκος,

ΠΑΙΔΩΝ (1994 –1995)

100 μ., 110 μ. με εμπ., 400μ., 400 μ. με εμπ., 800 μ., άλμα τριπλούν

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1994 – 1995)

100 μ., 100 μ. με εμπ., 400 μ., 400 μ. με εμπ., σφαιροβολία, δισκοβολία

ΑΝΔΡΩΝ (1991 ΚΑΙ ΠΡΙΝ)
100 μ., 400 μ., 400 μ. με εμπ., 800 μ.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1991 ΚΑΙ ΠΡΙΝ)
100 μ., 400 μ., 400 μ. με εμπ., 800 μ.
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη θεωρημένου δελτίου ΣΕΓΑΣ.
ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθούν μετάλλια.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:
- Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί τη βάσει των επίσημων κανονισμών ΣΕΓΑΣ. Ό, τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον αλυτάρχη των αγώνων.

Για την Οργανωτική Επιτροπή                                 
 Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ»                    Κέντρο Πρόληψης  «ΙΡΙΔΑ»
     Κ. Τσαγκαράκης   Γ. Κουφάκος                                     Ιωάν. Κολμανιώτης 
                                                                                   Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής